Welpen

Wat leuk dat je interesse hebt in de Welpen! Deze speltak is geschikt voor kinderen van 7-10½ jaar oud. We zullen je hier in het kort uitleggen wie wij als leiding zijn en wat je van ons kunt verwachten.

Nog veel liever laten wij je dit een keer zien tijdens één van onze opkomsten op zaterdagochtend. Wist je namelijk al dat je maar liefst 3 opkomsten vrijblijvend met ons mag meekijken om uit te proberen of waterscouting iets voor jou is? Ben je al enthousiast? Neem dan contact op met onze teamleider!

Welpenleiding

Wie zijn wij?

Hé, wat leuk om kennis te maken. Wij zijn . Wij zijn er iedere zaterdagochtend om samen met de welpen een leuk avontuur te beleven. Ook wij zijn allemaal welp geweest vroeger. De meeste van ons zelfs rond dezelfde tijd. Daardoor zijn we niet alleen als leidingteam hecht, maar kennen wij elkaar dankzij de welpen al ruim 15 jaar. Bastiaan is de oudste van ons stel en staat altijd open voor een energieke opdracht. Afgelopen jaar was hij als koningsdag verkleed op ons zomerkamp. Spot jij hem al op de foto? Sjoerd, onze paashaas op kamp, is al het langste leiding in ons team en weet door zijn ervaring een hoop creativiteit in te brengen. Broer en zus Jelle en Maartje, verkleed als de kerstman en halloween, zijn tegelijk leiding geworden en zetten zich ondertussen al 5 jaar in voor de welpen. Helaas is Jelle voor zijn werk als maritiem engineer veel op zee te vinden, waardoor je hem wat minder vaak zal tegenkomen. Maartje zal jouw aanspreekpunt worden voor overnachtingen en de zomerkampen. Spreek haar gerust aan bij een kijk-opkomst als je hier vragen over hebt! Perine is ons nieuwste leidinglid. Ze kijkt er erg naar uit om samen met jou en de rest van de welpen van alles te gaan beleven. En tot slot willen we je graag voorstellen aan Meio (Piet op de foto). Meio is onze teamleider en daarmee het aanspreekpunt voor de ouders, alle overige vragen over de welpen en onze connectie met de rest van de groep. Als je bij ons komt kijken, zal hij je meenemen en alle belangrijke dingen vertellen en laten zien.

De horde

Wat kan je van ons verwachten

Als je lid wordt bij de welpen, dan heb je (bijna) iedere zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 opkomst. Soms wijken de dagen en tijden af van de standaard, maar daar sturen we dan altijd wat extra informatie over. Zo willen we nog wel eens een uitje organiseren naar een andere stad of een zwembad in de buurt. Kijk bijvoorbeeld maar eens op ons programma, wat voor leuke dingen zie jij daar al staan?

Op zaterdagochtend beginnen we om 10:00 met onze opening. We doen een namenrondje voor de nieuwe gezichten en vertellen het leukste dat we afgelopen week gedaan hebben. Zo leer je iedereen steeds een beetje beter kennen en daar wordt de groep hechter van; iets wat wij erg op prijs stellen. Na de opening volgt het thema van de dag. Als leiding zullen wij je uitleggen wat we gaan doen, en daarna komt de uitvoering van jullie natuurlijk! Samen spelen in teamverband, je creativiteit loslaten op een knutselwerk of je kennis van scouting, zeilen of het milieu testen met een quiz; het komt allemaal wel een keer langs in het programma. In de zomermaanden zullen we zoveel mogelijk tijd in het programma vrijmaken om de welpen te leren zeilen, want hoe gaaf is het als je zo jong al zo’n grote zeilboot kan besturen? Daarnaast hechten we ook veel waarde aan een moment voor jezelf, waar je even alles van je af kan gooien en lekker jezelf kan zijn. We vinden het namelijk erg belangrijk dat de welpen elkaar in waarde laten en zo echt leren samenwerken, maar ook ontwikkeling op persoonlijk gebied staat bij ons centraal. Aan het einde van de opkomst hebben we nog een korte afsluiting met elkaar, waarna de ouders om 12:00 weer klaarstaan om iedereen op te halen.

Wat is een zomerkamp?

Ieder jaar gaan wij in de laatste week van de (school)zomervakantie op zomerkamp met de welpen. We overnachten dan van zaterdag t/m vrijdag in een scoutinggebouw ergens in Nederland. In de week dat we weg zijn, hebben we één centraal thema waaraan alle spellen gekoppeld worden. Vanaf januari beginnen wij al met voorbereiden, en wordt de eerste informatiebrief rondgestuurd. Rond april houden wij als leiding een informatieochtend voor de ouders om alle vragen over het kamp te beantwoorden. Omdat het vaak toch wel spannend is om gelijk een hele week van je ouders weg te zijn, houden wij 2 oefen weekendjes per jaar. In die oefenweekendjes blijven de welpen één nachtje bij ons in het clubgebouw slapen, om zo alvast vertrouwd te raken met onze kampgewoontes. Op het programma kan je zien wanneer deze weekendjes zijn. Geef je vooral op, want deze weekendjes zijn vaak toch wel het hoogtepunt van de winter- en lentemaanden. Ook houden wij ieder kamp een blog bij. In de blog uploaden wij iedere dag een verhaaltje en wat foto’s van wat wij die dag gedaan hebben. De blogs van vorige kampen kan je hier vinden.

Kom eens langs!

Voor meer informatie:
Meio Kooi06-29738886

Mocht je graag een keer willen kijken, dan kan je contact opnemen met onze teamleider Meio.

Neem vooral een vriendje of vriendinnetje, broertje of zusje, of klasgenootje mee als je het nog wat spannend vindt om alleen te komen. Hoe meer welpen, hoe meer vrienden voor het leven je kan maken!

We hopen je snel een keertje te zien bij een opkomst!


Zwemdiploma

De groep stelt het hebben van de zwemdiploma's A en B verplicht.

Reddingsvesten

Aan het varen op alle soorten vaartuigen zijn risico's verbonden. Het risico dat we op het door ons bevaren water lopen achten we dusdanig klein dat we reddingsvesten niet verplicht stellen. Ouders die willen dat hun kind een reddingsvest draagt kunnen dit met de leiding bespreken.

 
 

Contactinformatie

Wilde Vaert (15 t/m 17½ jaar)

Noa Slooff
wildevaertleiding@willibrordusgroep.nl

Loodsen (18 t/m 21½ jaar)

Noa Slooff
loodsen@willibrordusgroep.nl

Waterscouting St. Willibrordus

Vlietdijk 14a
2811 NB Reeuwijk

SN