Welpen

De horde

De Welpen zijn jongens en meisjes van 7 tot en met 10½ jaar, verdeeld over vier groepjes, die bakken worden genoemd. Iedere bak staat onder leiding van een baksleid(st)er, één van de oudere welpen in de bak.

Iedere zaterdag, met uitzondering van de schoolvakanties, hebben de Welpen opkomst van 10:00 tot 12:00. Tijdens de opkomsten komen verschillende soorten programma's aan bod. Zo doen de welpen speurtochten, sportieve buitenspelen en binnenspelen, gaan ze zwemmen of zijn creatief bezig. In de zomer gaan de welpen ook verschillende keren zeilen, om hier ook op een leuke manier alvast kennis mee te maken.

Elk jaar gaan de welpen de laatste week van de zomervakantie op zomerkamp. Dit kamp duurt van zaterdag tot zaterdag en wordt gehouden in een clubgebouw van een andere scoutinggroep ergens in Nederland. Elk kamp heeft een specifiek thema, waarin alle activiteiten gegoten worden.

Word een welp 10½ jaar, dan gaat hij/zij over naar de Verkenners. Dit "overvliegen" vindt twee keer per jaar plaats (in het voorjaar rond mei en in het najaar rond september). Na het overvliegen wordt de samenstelling van de bakken gewijzigd.

Voor meer informatie:
Jelle van Vilsteren06-15236655

Als een kind interesse heeft, kan het vier opkomsten vrijblijvend meedraaien. Na deze periode kan men kiezen voor het lidmaatschap.


Zwemdiploma

De groep stelt het hebben van de zwemdiploma's A en B verplicht.

Reddingsvesten

Aan het varen op alle soorten vaartuigen zijn risico's verbonden. Het risico dat we op het door ons bevaren water lopen achten we dusdanig klein dat we reddingsvesten niet verplicht stellen. Ouders die willen dat hun kind een reddingsvest draagt kunnen dit met de leiding bespreken.

 
 

Contactinformatie

Wilde Vaert (15 t/m 17½ jaar)

Adriaan Balk
wildevaertleiding@willibrordusgroep.nl

Loodsen (18 t/m 21½ jaar)

Noa Slooff
loodsen@willibrordusgroep.nl

Waterscouting St. Willibrordus

Vlietdijk 14a
2811 NB Reeuwijk

SN