De Groep

St. Willibrordusgroep

De St. Willibrordusgroep zoals we die nu kennen, bestaat al ruim 50 jaar. Op dit moment is vereniging Waterscouting St. Willibrordus een watergroep, wat betekent dat de meeste activiteiten op, aan of in het water plaatsvinden. Hiervoor beschikken we over een vloot van: tien lelievletten, een roeivletje, twee kano's en een sleepboot.
In tegenstelling tot veel scoutinggroepen is de onze gemengd; jongens, meisjes, vrouwen en mannen draaien met elkaar opkomsten.

Direct grenzend aan de Reeuwijkse plassen, hebben we de beschikking over een stuk grond met een clubhuis en afmeerplaatsen. Dit is alles wordt tesamen "het Landje" genoemd. Op zaterdag is daar bijna altijd wel iemand aanwezig. Ons telefoonnummer is: 0182-524809.

Voor meer informatie:
Welpen (7 t/m 10½ jaar)Meio Kooi
Verkenners (11 t/m 14½ jaar)Nora Marinusse
Wilde Vaert (15 t/m 17½ jaar)Noa Slooff
Loodsen (18 t/m 21½ jaar)Noa Slooff

Onze groep is zoals in de meeste scoutinggroepen opgedeeld in verschillende afdelingen, te weten de Welpen, de Verkenners, de Wilde Vaert, de Loodsen en de Stam. De St. Willibrordusgroep wordt draaiende gehouden door een grote groep vrijwilligers die te vinden zijn bij de staf en het bestuur.

Wat wij anders doen

We zijn een echte scoutinggroep en streven alle sociale doelen van Scouting Nederland na. We zijn echter ook met onze tijd meegegaan en doen wat dingen anders dan veel mensen misschien van andere scoutinggroepen gewend zijn. Zo hebben wij geen officieel scoutinguniform meer, maar een shirt en een sweater met onze groepsopdruk. Het is dan ook niet verplicht deze te dragen, maar vaak bij openbare gelegenheden wel heel leuk. Verder hebben onze boten ieder een eigen grappig motief, dat door door de leden zelf bedacht wordt, in plaats van één groepsmotief op alle vletten.


 
 

Contactinformatie

Wilde Vaert (15 t/m 17½ jaar)

Noa Slooff
wildevaertleiding@willibrordusgroep.nl

Loodsen (18 t/m 21½ jaar)

Noa Slooff
loodsen@willibrordusgroep.nl

Waterscouting St. Willibrordus

Vlietdijk 14a
2811 NB Reeuwijk

SN