Update omtrent het coronavirus

Geplaatst door Laurens Boot op vrijdag 3 april 2020, 15:53
Update 22 april: Dinsdag 21 april heeft de overheid een verlichting van de maatregelen afgekondigd en op 22 april heeft Scouting Nederland aan de hand daarvan de eigen richtlijnen bijgesteld. Het bestuur en de leiding van onze groep zijn momenteel in overleg om vast te stellen hoe wij invulling willen gaan geven aan dit nieuwe beleid en er in de praktijk mee om willen gaan. Aankomend weekend zullen wij hier verder over communiceren.

Beste leden, ouders/verzorgers,

Dinsdag 31 maart heeft de overheid de maatregelen ten aanzien van sociale onthouding verlengd. Tot in ieder geval 28 april kunnen er geen activiteiten op/rond/door onze scoutinggroep plaatsvinden.

Scouting Nederland adviseert alle scoutinggroepen om de opkomsten en evenementen tot en met 31 mei niet door te laten gaan. Grotere evenementen waaraan wij normaal gesproken de komende tijd mee zouden doen, zijn dan ook al afgelast. Denk aan de Kaagcup en Ontmoeting, die beide in het Hemelvaartsweekend zouden plaatsvinden. Ook onze eigen Hike voor de oudere leden zal uiteraard niet doorgaan in het paasweekend.

Toch willen wij een slag om de arm houden en niet direct alle opkomsten tot en met 31 mei afgelasten. We willen de mogelijkheid openhouden om - bij een positief advies van de overheid - weer eerder opkomsten te kunnen organiseren. Vandaar dat wij vooralsnog de datum van 28 april aanhouden in plaats van 31 mei voor onze eigen opkomsten.

We willen u hierbij dus laten weten dat de opkomsten die de komende weken - vooralsnog tot 28 april - gepland stonden NIET doorgaan. Zodra we dichter op deze datum meer informatie hebben over het al dan niet in stand houden van de huidige maatregelen, zullen wij u opnieuw informeren over de opkomsten die hierna volgen.

Mocht u vragen hebben over scouting en het coronavirus kunt u op de website van Scouting Nederland meer informatie vinden of uiteraard mij of een ander bestuurslid persoonlijk benaderen.

Wij kunnen ons zo voorstellen dat er hier en daar wat kinderen thuis inmiddels tegen de muren opklimmen en we hopen dan ook dat we zo snel mogelijk weer een rol kunnen spelen als uitlaatklep, lekker buiten in de natuur.

Met vriendelijke groet,

Laurens Boot
Voorzitter Waterscouting St. Willibrordus Gouda
 
 

Contactinformatie

Wilde Vaert (15 t/m 17½ jaar)

Adriaan Balk
wildevaertleiding@willibrordusgroep.nl

Loodsen (18 t/m 21½ jaar)

Noa Slooff
loodsen@willibrordusgroep.nl

Waterscouting St. Willibrordus

Vlietdijk 14a
2811 NB Reeuwijk

SN