Update Coronavirus / Covid-19

Geplaatst door Laurens Boot op dinsdag 28 april 2020, 08:29
Beste leden, ouders/verzorgers,

Dinsdag 21 april heeft de overheid aangegeven de sociale onthouding-maatregelen voor kinderen tot 18 jaar vanaf 29 april te versoepelen. Het versoepelen van deze regels houdt in dat er voor ons als groep ruimte komt om aangepaste opkomsten te organiseren. Deze opkomsten zijn dan enkel voor de jeugdafdelingen (welpen, verkenners, wilde vaart).

Op dit moment zijn we intern aan het opstellen hoe we conform de door Scouting Nederland opgestelde richtlijnen opkomsten vorm kunnen geven. Belangrijkste uitgangspunt blijft ten allen tijden de veiligheid van uw kinderen en onze stafleden. Over deelname aan de opkomsten zal ieder lid zelf een besluit moeten nemen. Wij kunnen ons goed voorstellen dat leden of stafleden ouders of andere relaties in de risicogroep hebben en zij dit risico niet willen nemen. Dit zal uiteraard gerespecteerd worden.

Wat kunt u de komende tijd verwachten?

Een algemene mail met ons Corona-beleid.
Deze communicatie zal vanuit het bestuur zijn omtrent het groepsbrede Corona-beleid dat momenteel opgesteld wordt. Denk dan aan de zaken als halen en brengen van kinderen en praktische zaken als gebruik toiletten, handen wassen en afstand houden.

Een mail met praktische informatie omtrent de opkomsten van uw kind.
De welpen-, verkenners- en wilde vaert-afdeling zullen van de week contact opnemen met de leden van hun speltak omtrent de praktische invulling van de opkomst zoals tijdstippen, locaties en activiteiten.
Let op: Het is nog niet zeker dat alle speltakken direct volgende week zaterdag weer met een fysieke opkomst beginnen; het is aan de leidingteams om daar een besluit over te nemen. Houd de mailtjes van de leiding dus in de gaten.

Mocht u vragen hebben dan beantwoord ik deze graag. Ik ben per mail en mobiel te bereiken.

Met vriendelijke groet,

Laurens Boot
Voorzitter Waterscouting St. Willibrordus Gouda
 
 

Contactinformatie

Wilde Vaert (15 t/m 17½ jaar)

Adriaan Balk
wildevaertleiding@willibrordusgroep.nl

Loodsen (18 t/m 21½ jaar)

Noa Slooff
loodsen@willibrordusgroep.nl

Waterscouting St. Willibrordus

Vlietdijk 14a
2811 NB Reeuwijk

SN